Wilma van der Wardt

Cello & Viola da Gamba

Musiceren met anderen is voor mij persoonlijk het mooiste om te doen. En mijn ervaring is dat dit nog intenser wordt bij de vocale muziek, de tekst speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol bij.
Ik verheug me erop vanuit het continuo een ondersteunende en stimulerende bijdrage te kunnen leveren tijdens deze cursus.

Wilma van der Wardt studeerde aan het Conservatorium van Groningen cello en viola da gamba. Voor beide instrumenten was haar docent Ben de Ligt en behaalde zij het diploma Uitvoerend Musicus met speciale onderscheiding voor kamermuziek.
Tijdens en na haar conservatoriumstudie volgde zij masterclasses en cursussen bij de cellisten William Pleeth en Jaap ter Linden, en bij de viola da gambaspelers Jordi Savall en Wieland Kuyken.
Enige jaren maakte zij deel uit van het Orchestre des Champs-Élysées o.l.v. Philippe Herreweghe.
Thans is zij actief, in binnen- en buitenland, in verscheidene barokorkesten en -ensembles zoals Concerto d’Amsterdam en Accademia Amsterdam, alsmede als gambasoliste bij vele Nederlandse orkesten in de passiemuziek van J.S. Bach. Bovendien verleent zij haar medewerking aan verschillende cd-opnames.
Jaarlijks is ze ‘s zomers één van de docenten tijdens een barok-cursus in het prachtige Perugia, Italië.
Naast deze barokactiviteiten maakt ze deel uit van het Diek Ensemble, waarin ze de moderne cello bespeelt.

Reacties zijn gesloten.