Mariette Holtrop

Barokvioliste
Ik heb het altijd zeer boeiend gevonden met amateurs te werken; de motivatie, de leergierigheid en het enthousiasme van leerlingen en cursisten inspireren mij zeer. Dat uit zich enerzijds in het lesgeven aan violisten, altviolisten (zowel modern als barok), ensembles en orkesten; anderzijds in het geven van barokcursussen ( o.a. Terschelling, Perugia, Méridon).

 

Mariette HoltropMariette Holtrop heeft zich na haar solo-examen viool gespecialiseerd in het bespelen van de barokviool bij Sigiswald Kuijken. Sindsdien speelde zij in diverse barokorkesten in binnen- en buitenland met dirigenten als Philippe Herreweghe, Gustav Leonhardt, René Jacobs en William Christie. Als solist en (gast-)concertmeester heeft zij met diverse ensembles en orkesten opgetreden in Europa, Israël en New York (waaronder Orquestra Reial de Valencia, De Nederlandse Opera, Capilla Reial de Madrid, Currende, Utrechts Barokconsort).
Zij was van 1991 tot 2012 vaste concertmeester, mede-oprichter en -artistiek verantwoordelijk van en voor Concerto d’Amsterdam. Momenteel speelt zij veel kamermuziek, met name als eerste violiste in Concerto Instrumentale.
Als (mede-)concertmeester is zij verbonden aan Accademia Amsterdam, Camerata da Fusignano en Barokopera Amsterdam.
Mariette Holtrop geeft regelmatig cursussen en coacht orkesten en ensembles, waaronder het semi-professionele barokstrijkorkest SaraBandA.

 

Reacties zijn gesloten.