Kathryn Cok

Klavecinist & Fortepianist

Ik werk graag met zangers omdat ik geniet van “word painting” in het basso continuo spel, en omdat jullie zangers natuurlijk veel leuker zijn dan instrumentalisten….

Caecilia ConcertPhoto: Marco BorggreveKathryn Cok  is actief als klavecinist, fortepianist en als wetenschapper aan beide zijden van de Atlantische oceaan. Ze wordt veel gevraagd als solist en als continuospeler.

Kathryn is geboren in New York, maar woont tegenwoordig in Nederland, alwaar ze haar Masters Diploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium als student van Ton Koopman en Tini Mathot, Jacques Ogg en Bart van Oort voor fortepiano.Kathryn is recentelijk gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden op het onderwerp ‘Basso Continuo bronnen uit de Nederlandse Republiek 1620-1790’.

Kathryn won de eerste prijs in het Concours voor barokinstrumenten in Brunnenthal in Oostenrijk. Ze werkt regelmatig als solist en continuospeler met The Amsterdam Baroque Orchestra en andere gerenommeerde barokensembles in Europa en treedt regelmatig op als solist in de meest vooraanstaande festivals op het gebied van de oude muziek zoals Festival Oude Muziek, Utrecht, Brunnenthaler Konzert Sommer, Amherst Early Music Festival,  Bodensee Festival.
Ze is mede oprichter van het Caecilia-Concert, een dynamische, internationale groep instrumentalisten gespecialiseerd in de uitvoering van 17e eeuwse muziek .
Kathryn vormt een duo voor historische fagot en klavecimbel/fortepiano met de fagottist Wouter Verschuren. Zij voeren bekend en onbekend werk uit voor deze combinatie van instrumenten. In 2009 kwam hun album uit met onbekende sonates van de componist Nikolaus von krufft die met lof werd ontvangen door de internationale pers. Daarnaast vormt ze een duo met de Engelse hoorniste Anneke Scott.

Kathryn doceert aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag  en bekleedt hier ook de functie van Studieleider van het Masters Research programma.Voor meer informatie bezoekt u www.caecilia-concert.com

Reacties zijn gesloten.